Pernar zaprijetio živozidašima: Tko ode iz stranke, stisnut ćemo mu milijunsku ovrhu

Pernar zaprijetio živozidašima: Tko ode iz stranke, stisnut ćemo mu milijunsku ovrhu

Foto: N1

IVAN Pernar iznio je, blago rečeno, neobičnu ideju o discipliniranju članova Živog zida ili barem onih koji se nađu na izbornim listama.

Saborski zastupnik Živog zida, poznat po svojim bizarnim idejama, u razgovoru za N1 komentirao je prelazak članova Živog zida u druge stranke ili političke opcije.

"Uvijek će biti mogućnosti da postoje ljudi koji prelaze iz jednog tabora u drugi, ali planiramo taj problem riješiti zadužnicama. Onaj tko hoće bit na listi, morat će potpisati da u slučaju da ode iz stranke ili glasa protivno uputama stranke, mu se stišće ovrha na milijun-dva kuna", rekao je Pernar.


"Nama se to već dogodilo"


Na opasku novinarke da je dosta radikalan prema članstvu Živog zida, Pernar je rekao: "Ne želimo se naći u situaciji da netko, recimo, glasa za vas jer vi imate jednu priču, a kada ste izabrani, kažete da imate drugu priču. Nama se to već dogodilo. Mi smo imali tu situaciju, vjerovali smo ljudima na povjerenje. Iskustvo nas je naučilo da povjerenja u politici ima, ali ne u dovoljnoj mjeri i zato to povjerenje treba pojačati sa zadužnicama. I to se radi i u drugim strankama."

Novinarka je potom upitala Pernara na koliki bi iznos bila ta ovrha.

"Ja bih osobno na dva milijuna kuna", odvratio je Pernar.

Pročitajte još

Učitavanje komentara